FORMULAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII PDF

Published by on September 29, 2021
Categories: Sex

marfii in pdf din programul de facturare siaviz de insotire a marfii definitie model cod a descarca gratuit aviz de insotire a marfii formular. model factura in word epub model factura in word books utility english spanish dictionary descarca gratuit aviz de insotire a marfii formular word sitemap index . Sign in. Main menu.

Author: Nicage Dulrajas
Country: Cambodia
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 19 November 2012
Pages: 363
PDF File Size: 17.42 Mb
ePub File Size: 18.77 Mb
ISBN: 136-5-43503-909-4
Downloads: 61830
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faura

Astfel, ce documente insotesc obligatoriu o astfel de factura containere transportate de un furnizor tert pentru ca aceasta sa fie deductibila din punct de vedere fiscal? Scrisoarea de transport trebuie sa contina minim urmatoarele informatii: Mai intai, un document care nu trebuie sa lipseasca este contractul de transport incheiat intre societatea beneficiar si transportator daca in contractul cu furnizorul de marfa nu este inclusa si obligatia acestuia de a asigura transportul marfii.

In cazul in care exista si un insotie de asigurare a marfurilor, o copie poate sa insoteasca factura. Scrisoarea de transport CMRconstituie dovada materiala a conditiilor prevazute in contractul de transport in traficul rutier intern si international de marfuri, precum si dovada primirii marfii de catre transportator.

  CONFIDENT CONVERSATION MIKE BECHTLE PDF

Pentru deducerea cheltuielilor inregistrate in evidenta contabila pe baza facturii reprezentand prestarea serviciilor de transport, justificarea intrarii marfurilor si deducerea cheltuielilor cu scoaterea lor din gestiune, principalele documente justificative sunt: Factura cuprinde in mod obligatoriu informatii cu privire la furnizor, cumparator, denumirea si cantitatea marfurilor, o referire la alte facturi sau documente emise anterior daca se emit mai multe facturi, orice alte mentiuni cerute de Codul fiscal, adaptate situatiilor specifice.

Scrisoarea de transport se intocmeste in 4 exemplare: Factura de transport este un act care priveste multe societati din tara. Care va fi baza legala pentru aceasta situatie?

Avizul de insotire al marfurilor cod A este un formular cu regim special care trebuie sa cuprinda informatii cu privire la furnizor, cumparator, datele de identificare a marfurilor tip, cantitate, pret si valoare, dupa cazdate despre mijlocul de transport, semnatura expeditorului.

Tocmai de aceea, reglementarea documentelor obligatorii in maarfii acestei facturi de transport reprezinta un punct de interes pentru foarte multe firme.

  CLARION DB318RB PDF

In exemplul dat, se considera ca societatea este beneficiarul unor marfuri transportate de un prestator de servicii de transport, pe teritoriul Romaniei. CMR-ul este destinat marfli transportului de marfuri cu autovehicule rutiere, containerele si suprastructurile modulare nu sunt considerate vehicule. In perioada urmatoare sa pune bazele unei aplicatii Online care sa se adreseze transportatorilor si Un model de scrisoare de transport este prezentat Anexa 6 la Ordinul ministrului transporturilor nr.

Aceste documente difera de la o situatie la alta, in functie de tipul transportului rutier, feroviar, aerian, naval etc.