CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

Published by on January 8, 2022
Categories: Spiritual

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Faesho Migore
Country: Cape Verde
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 20 March 2017
Pages: 289
PDF File Size: 19.17 Mb
ePub File Size: 11.98 Mb
ISBN: 561-3-34272-203-1
Downloads: 48710
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tujind

Lucrase in intimitatea lui Ta- ke Ionescu 4i se specializase in probleme internationale. Cu Comitetul meu Executiv, mica formalitate a avut loc chiar in ziva de 11 mai, la orele 10 dimineata. Argetoianu a incercat SA’ dea o explicatie, fara sa se ridice de pe banca ministeriala. Marghiloman i cu atat mai putin dl. El socotise c5 cu cat tara se afunda mai adanc in dezastre, cu atat rolul s’au de general salvator crestea. Ar fi sa ne tiigaduim noi insine ratiunea de a fi, din punct de vedere politic, daca am reintra in Constitutie calcand-o in picioare sic!

Neavand solutie la indemank rn-am 15sat convins. Mkturisesc c5 n-am crezut pe Take, pe care-1 stiam pr5p5stios, c5ci prea se pronuntase categoric generalul, impotriva orickei participari la Guvernfdrddizolvare, Inca’ in dimineata acelei zile. De ce nu 1-as fi putut impinge si pe el la Guvern cum impinsesem pe Averescu?

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Ah, daca Iorga n-ar fi fost decat omul cuvintelor sale, ce bung treaba s-ar fi putut fae cu dinsul! Sigur ca ele argetoinu vor zabovi prea mult, data fiind sinceritatea noastra si forma atal de clara in care o exprimam aci Iorga face o aluzie la diferitele zvonuri ce ii parvenisera despre dublul joc pe care-I incerca Maniu, cu noi cu taranistiiva rog a crede ‘Inca o data in sentimentele mele de stima deosebita si de afectiune. Am fost de altminteri primul pi rnultd vreme singurul care a sustinut ea’ nu putea fi vorba de o revizuire a Constitutiei existente ci cd intregirea Neaniului creand o Rorniinie Noud cerea i o Constitutie noud.

Nu am conturat mai precis caracterul vizitei mele, care de altminteri nu era decat o vizita informativa, rn-am despartit de Grigorovici in bun5 prietenie prietenie pe care ulterioarele noastre raporturi politice n-au tulburat-o o clipa. Partea a VI-a insumeaza peste 1.

  CONFESSIONS OF AN ANTINATALIST PDF

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7

Intr-o audienta avuta la inceputul lui septembrie. Pe cfind Averescu se juca in Palatul Sutu, eu lucram.

Profitand de lipsa mea din Bucuresti, trei pezevenghi, Petrovici, Cudalbu si Jenica Atanasiu, au dat asalt lui Averescu sa-1 convinga memoriii voiam sa-1 detronez si sa-i iau locul. Parerea mea ti-am spus-o verbal qi in scris; ea a ramas neschimbata.

Acolo Partidul Poporului era tare, si sub conducerea lui Avram Imbroane imi ramasese credincios mie, asa incat in acele Orli n-am intampinat nici o greutate. Marturisirea unei fanatice admiratii, o putinic5 de murauri pentru cucoana Catincal, o injur5tura la adresa adversarului momentului erau cheile obisnuite ce duceau xrgetoianu sufletul domnului Profesor. Ca buni opozanti supusi unor moravuri politice impotriva cgrora protes- tam de altminteri cat ne tinea gura, ne ridicasem si noi, cei adgetoianu Liga Poporului, impotriva acestei amangri pe care o calificam de anticonstitutionalg, desi era cat se poate de justificatg.

Am priceput rostul vizitei si n-am constanntin sa ma abtin de a raspunde fostului meu cirac: Stimate domnule Argetoianu, Am citit miscat frumoasa dvs. Mici-marile deosebiri intervin acolo unde opereaza inevitabilul subiectivism, inerenta patima politica, partizanatul ideologic. Am citit textul intelegerii noastre, i aplauze unanime au aprobat si de partea Partidului Poporului fuziunea cu Partidul Nationalist-Democrat.

Am parasit Bucurestiul in seara zilei de 5 august; in ajun trimisesem sefului partidului si in scris demisia mea din Comitete, libelata astfel: Averescu a consantin sedinta prin citirea porcariilor inskate de Atanasiu si a terminat cerandu-mi, mie, o justificare, si celor prezenti parerea lor! De unde venisem acolo sa discut atitudinea nepermisa a lui Atanasiu et consorts” fata de mine si atitudinea echivoc5 a generalului fat5 de aceste javre rn-am gasit intr-o situatie cu totul neasteptata: Presa celorlalte partide arun- ca untdelemn pe foc, nascocind intrevederi intre Averescu si mine, conditii puse si neprimite, si cate si mai cate.

Lap ed at u Dr. Cel mai cu vaza printre ei, in acele vremuri, era Misu Oromolu, fie si numai fiindca era guvernatorul ncii Nationale, caci liberalii-1 lasasera in postul in care il numise Take. In tot cursul anuluicanalizarea popularitatii lui Averescu si organizarea Ligii Poporului ca grupare de guvernamfint au fost in sarcina mea.

Mergeam la o fuziune si cu Partidul National si stiam bine cA intelegerile in doi cu iorghistii nu aveau decdt o valoare relativa si cA totul va trebui rein- www. Toti prietenii lui ii impingeau la o intelegere cu cineva”, cu oricine afara de liberali pe care nu-i puteau suferi si care in plus, erau aproape pe dric.

  3COM 2952 MANUAL PDF

Constantin Argetoianu – Wikipedia

Da, da, venetienii au fost cei mai iscusiti politici din lume! Protestand aproape zilnic impotriva sthrii de mobilizare, Averescu 4i ap5ra oamenii; dar data find firea lui nu numai de general dar i de generalizator, dansul se ridica mai intai impotriva principiului i numai in subsidiar impotriva aplicarii acestuia. Multa vreme, Capitaneanu n-a fost cunoscut cleat ca trepaduq takist, cu reputatie proasta de om de afaceri.

La nuit porte conseil” si se putea intampla ca cnstantin cazutA peste iesirea www. Averescu i-a dictat urmatorul comunicat: Formula unui bloc al opozitiei nu putea fi ins5 reluat5 a doua zi dup5 ce se prabusise in mainile t5r5nisti1or.

Cu spiritul sail practic, Take Ionescu, dup5 ce a blamat in treac5t constituirea Guvernului de generali si calcarea libert5tilor constitutionale, a vorbit un ceas asupra memodii de a nu se irosi popularitatea generalului Averescu, expunind-o unui insucces intr-o lupt5 inegall Era el vulpe b5tran5, cunostea el luptele noastre electorale, stia el cum se falsific5 voturile mai v5zuse el popularit5ti topindu-se ca untul in foc in fata atotputerniciei guvernamentale.

Am spus ea motivele nemarturisite de multumire fata de amanarea alegerilor, nu erau aceleasi, in mintea mea si in a lui Averescu.

Memorii des5varsirea acestei organizari, care in afara de Moldova nu era nici inceputa, ii trebuia timp, si ragazul pe care i-1 da amanarea alegerilor era binevenit. Incontinuu st5paniti de ambitiile lor nejustificate, de n5dejdiile puse in actiunea lui Take Ionescu la Paris si de grija ascuns5 de a nu se lega prea strans de revolutionarul Averescu conservatorii n-au insistat nici ei pentru o adevarat5 clarificare a situatiei lor fat: E o priveliste cum nu cred ca se mai gaseste una in Europa.